Sposób przygotowania:
Pieczeń z mięsa mielonego z warzywami
Do miski przełożyć mięso, bułkę namoczona w wodzie, posikaną cebulkę i czosnek, wbić jajka. Całość doprawić do smaku i wyrobić. Groszek z marchewką ugotować w lekko osolonej wodzie. Odcedzić i przestudzić. Połowę wymieszać z masą mięsną. 1/2 masy przełożyć do wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą keksówki. Ułożyć kabanosy i przykryć pozostałą masą. Wyrównać wierzch i posmarować majonezem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez ok. godzinę. Po wyjęciu pieczeń należy odstawić ja na 10 minut a następnie pokroić w plastry i ułożyć na talerzu. Pozostałe warzywa przelać wrzątkiem i rozłożyć na talerzu. Dowolnie udekorować.
edytaha
joana30