Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pieczona karkówka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Bardzo smaczna, pieczona karkówka, którą można podawać z sosem pieczeniowym lub jako domowa wędlina na kanapki.

Pieczona karkówka

Składniki:

Pieczona karkówka

 

Sposób przygotowania:

Pieczona karkówka
Mięso myjemy i osuszamy. Do szklanki wlewamy olej, dodajemy przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie mieszamy, a następnie nacieramy marynatą mięso i wstawiamy do lodówki na całą noc.

Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni, wstawiamy mięso i pieczemy przez około półtorej godziny.

Zawijamy jeszcze ciepłe mięso w folię aluminiową.