paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Pieczona makrela

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Pyszne filety z makreli zapiekane z warstwą ketchupu i cebulki. Można podawać z ziemniakami lub z ryżem, na ciepło oraz zimno.

Pieczona makrela

Składniki:

Pieczona makrela

 

  • makrela - filet 2 szt
  • przyprawa do ryb do smaku
  • cebula 1 szt
  • ketchup łagodny 8 łyżek
  • masło 1 łyżeczka
  • sok z cytryny do smaku

Sposób przygotowania:

Pieczona makrela
Cebulę obrać i drobno posiekać, poddusić do miękkości na maśle.

Filety ryby oprószyć przyprawą do ryb i skropić sokiem z cytryny, ułożyć w naczyniu do zapiekania.

Na ryby wyłożyć i rozsmarować warstwę cebulki wymieszanej z ketchupem.

Przykryć i piecz w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut.

Najlepiej podawać na gorąco z ziemniakami lub ryżem. 


Tagi:

ryba makrela