Sposób przygotowania:
Pieczona papryka w oleju
Krok 1. Papryki przekrawamy na pół i usuwamy gniazda nasienne. Myjemy osuszamy.
Krok 2. Papryki kroimy w grube plastry, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 195 stopni i pieczemy około 1 godziny
Krok 3. Papryki obieramy i studzimy. Czosnek obieramy i kroimy w cienkie plasterki.
Krok 4. Na dno słoika wlewamy ok 3 - 4 łyżek oleju układamy część czosnku, na to 1/2 papryk , ponownie czosnek oraz paprykę. Na to dodajemy przyprawy. Całość deliaktnie zalewamy olejem. Słoikiem delikatnie potrząsamy by rozprowadzić przyprawy po całym słoiku.
Krok 5. Wedle uznania: pasteryzujemy, studzimy i chowamy do lodówki. Bądź od razu po przyrządzeniu chowamy do lodówki :))
Krok 2. Papryki kroimy w grube plastry, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 195 stopni i pieczemy około 1 godziny
Krok 3. Papryki obieramy i studzimy. Czosnek obieramy i kroimy w cienkie plasterki.
Krok 4. Na dno słoika wlewamy ok 3 - 4 łyżek oleju układamy część czosnku, na to 1/2 papryk , ponownie czosnek oraz paprykę. Na to dodajemy przyprawy. Całość deliaktnie zalewamy olejem. Słoikiem delikatnie potrząsamy by rozprowadzić przyprawy po całym słoiku.
Krok 5. Wedle uznania: pasteryzujemy, studzimy i chowamy do lodówki. Bądź od razu po przyrządzeniu chowamy do lodówki :))