Sposób przygotowania:
Filet z pieczoną papryką
Fileta myjemy i osuszamy, kroimy wzdłuż na pół. Z każdej strony przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Na dno naczynia żaroodpornego wylewamy 2 łyżki oleju i układamy przygotowane mięso. Pieczarki obieramy i kroimy w plastry. Układamy na filetach.
Umytą paprykę kroimy w dość grube plastry i układamy po bokach fileta. Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st.C na ok. 15 minut.
Po tym czasie na wierzchu filetów z pieczarkami układamy po plasterku sera. Naczynie ponownie wstawiamy do piekarnika na 5 minut. Przed podaniem na wierzchu filetów układamy po 2 plastry pieczonej papryki.
Najlepiej smakują z młodymi ziemniaczkami.
Umytą paprykę kroimy w dość grube plastry i układamy po bokach fileta. Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st.C na ok. 15 minut.
Po tym czasie na wierzchu filetów z pieczarkami układamy po plasterku sera. Naczynie ponownie wstawiamy do piekarnika na 5 minut. Przed podaniem na wierzchu filetów układamy po 2 plastry pieczonej papryki.
Najlepiej smakują z młodymi ziemniaczkami.