WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1234]

Pieczona pierś z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pierś z kurczaka zamarynowana w przyprawach, sosie sojowym i czosbnku a następnie upieczona w piekarniku.

Pieczona pierś z kurczaka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczona pierś z kurczaka

 

  • 1 pierś z kurczaka
  • Sól
  • Przyprawa do kurczaka z wędzoną papryką
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka oleju
  • Szczypta majeranku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mała cebula

Sposób przygotowania:

Pieczona pierś z kurczaka

ETAP 1:

Pierś z kurczaka umyć i osuszyć. Natrzeć solą i przyprawą do kurczaka z wędzoną papryką. Polać olejem i sosem sojowym. Na piersi ułożyć plasterki czosnku. Dookoła piersi poukładać półplasterki cebuli.

Naczynie przykryć i odstawić do lodówki na całą noc.

Następnie upiec pod przykryciem aż pierś będzie miękka w temperaturze 180 stopni. Można podać na gorąco lub wystudzić i kroić jak wędline na kanapki.

Pieczona pierś z kurczaka
Pierś z kurczaka po upieczeniu i wyjęciu z piekarnika
Pieczona pierś z kurczaka
Kawałki cebuli ułożone dookoła piersi z kurczaka
Pieczona pierś z kurczaka
Plasterki czosnku poukładane na piersi z kurczaka
Pieczona pierś z kurczaka
Pierś z kurczaka przyprawiona solą i przyprawą do kurczaka