Anna Olson

Anna Olson

Kucharz
[Przepisów: 14]

Pierś z kurczaka pieczona w ziołach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Danie w sam raz na obiad dla całej rodziny! Aromatyczna pieczona w ziołach pierś z kurczaka smakuje wybornie!

Pierś z kurczaka pieczona w ziołach

Składniki:

Pierś z kurczaka pieczona w ziołach

 

  • 2 szklanki posiekanego szczypiorku

 

 

  • 3 łyżki posiekanego, świeżego tymianku

 

  • 3 łyżki posiekanego, świeżego oregano

 

 

 

  • 2 łyżki świeżo startego imbiru

 

 

 

 

  • 3 podwójne piersi z kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka pieczona w ziołach
Zblenduj ze sobą na jednolitą masę szczypiorek, czosnek, tymianek i oregano z solą i oliwą z oliwek. Wmieszaj imbir, zioła prowansalskie, pieprz i gałkę muszkatołową. Kurczaka obtocz w marynacie i pozostaw w lodówce na pół godziny lub na całą noc.

Rozgrzej piekarnik do 190°C. Umieść kurczaka na ruszcie wraz z całą marynata i piecz przez 25 minut. Podawaj skropionego sokiem z cytryny. Smacznego!

Przepis z Polsat Food Network