Sposób przygotowania:
Pieczona pierś z kurczaka w sosie morelowym
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, oprószyć mieszanką soli i papryki.
Włożyć do rękawa do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C, piec ok. 25 minut. Upieczoną pokroić w plastry.
Na patelni rozpuścić masło, wrzucić morele pokrojone w ćwierć plasterki, dodać wodę, dusić ok. 2 minut pod przykryciem. Dodać miód, sól i pieprz cayenne do smaku oraz musztardę.
Chwilę dusić bez przykrycia aż do zredukowania sosu. Podawać z piersią z kurczaka.
Włożyć do rękawa do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C, piec ok. 25 minut. Upieczoną pokroić w plastry.
Na patelni rozpuścić masło, wrzucić morele pokrojone w ćwierć plasterki, dodać wodę, dusić ok. 2 minut pod przykryciem. Dodać miód, sól i pieprz cayenne do smaku oraz musztardę.
Chwilę dusić bez przykrycia aż do zredukowania sosu. Podawać z piersią z kurczaka.