Sposób przygotowania:
Pieczona pierś z kurczaka
Pierś z kurczaka myjemy i odsączamy z wody, wycieramy papierowym ręcznikiem. Do małej miseczki wsypujemy przyprawy i mieszamy.
Mięso wkładamy do miski i wsypujemy przyprawy oraz dokładnie obtaczamy z każdej strony, przekładamy na folię aluminiową, zawijamy.
Wkładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez30 minut, a później rozcinany folię i dopiekamy jeszcze przez 20 minut.
Mięso wkładamy do miski i wsypujemy przyprawy oraz dokładnie obtaczamy z każdej strony, przekładamy na folię aluminiową, zawijamy.
Wkładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez30 minut, a później rozcinany folię i dopiekamy jeszcze przez 20 minut.