Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Pieczona polędwiczka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszna pieczona polędwiczka. Idealna propozycja na obiad dla całej rodziny. Szybkie i łatwe do przygotowania.

Pieczona polędwiczka

Składniki:

Pieczona polędwiczka

 

  • 1 polędwiczka wieprzowa
  • 1/2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej
  • 1/2 łyżeczki pieprzu kolorowego
  • 1/2 łyżeczki majeranku
  • szczypta soli
  • olej

Sposób przygotowania:

Pieczona polędwiczka
Polędwiczkę nacieram solą, pieprzem kolorowym, papryką mieloną i majerankiem. Na patelni rozgrzewam odrobinę oleju. Kładę mięso i obsmażam z dwóch stron. Obsmażone mięso razem z tłuszczem przekładam do naczynia żaroodpornego. Piekę 25 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu polędwiczkę kroję na porcje i układam na talerzu.