Sposób przygotowania:
Pieczone kotlety z mieszanką ryżową i ketchupem
Do miski wkładamy mięso mielone, mieszankę ryżowa, jajko, ketchup i wsypujemy kaszę manną i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Z przygotowanej masy formujemy kotlety.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy kotlety, smarujemy z obu stron olejem.
Blaszkę wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Wyjmujemy blaszkę z piekarnika i przewracamy kotlety na drugą stronę i ponownie wstawiamy do piekarnika. Pieczemy kolejne 30 minut.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy kotlety, smarujemy z obu stron olejem.
Blaszkę wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Wyjmujemy blaszkę z piekarnika i przewracamy kotlety na drugą stronę i ponownie wstawiamy do piekarnika. Pieczemy kolejne 30 minut.