kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 971]

Pieczone kotlety z pieczarkami i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczne, pieczone kotlety mielone. Przygotowane z dodatkiem smażonych pieczarek, papryki, cebulki. Polecam.

Pieczone kotlety z pieczarkami i papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczone kotlety z pieczarkami i papryką

 

Sposób przygotowania:

Pieczone kotlety z pieczarkami i papryką
Paprykę myjemy, osuszamy i kroimy w kosteczkę. Pieczarki czyścimy i kroimy w małą kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Pokrojone warzywa przesmażamy na oleju. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.
Mięso mielone i przesmażone warzywa ( zimne ) wkładamy do miski, dodajemy resztę składników i mieszamy. Z przygotowanej masy robimy kotlety i układamy na blaszce.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 25 minut z każdej strony.
Pieczone kotlety z pieczarkami i papryką
W misce umieszczamy mięso mielone i smażone na oleju warzywa.
Pieczone kotlety z pieczarkami i papryką
Do miski wybijamy jajka i wsypujemy przyprawy.
Pieczone kotlety z pieczarkami i papryką
Następnie wsypujemy bułkę tartą i dokładnie mieszamy.
Pieczone kotlety z pieczarkami i papryką
Z masy mięsno - warzywnej formujemy kotlety.