Sposób przygotowania:
Ziemniaki z kotlecikamiETAP 1:
1. Ziemniaki obieramy w każdym ziemniaku robimy otwór, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i doprawiamy przyprawą do ziemniaków oraz solą. Pieczemy 30 minut w 180 °C.
ETAP 2:
2. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną i drobno pokrojoną cebulę, pokrojoną drobno paprykę, wbijamy jajko, doprawiamy przyprawą Gyros oraz solą. Wsypujemy bułkę tartą, wlewamy śmietanę i wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Robimy małe kuleczki w kształcie orzecha włoskiego i smażymy na rozgrzanym oleju.
ETAP 3:
3. W każdy otwór upieczonego ziemniaka wkładamy po plasterku sera mozzarelli.
ETAP 4:
4. Na serze układamy po dwie kuleczki mięsne i polewamy ketchupem.
ETAP 5:
5. Wierzch posypujemy startym na tarce o dużych oczach żółtym serem.
6. Zapiekamy chwilę do rozpuszczenia się sera.
ETAP 6:
7. Danie gotowe.
8. Smacznego.