Sposób przygotowania:
Pieczone kotlety mięsno - pieczarkowe
Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę, przekładamy do miski. Dodajemy wybite jajko, mięso mielone i doprawiamy do smaku, mieszamy.
Dosypujemy tyle bułki tartej aby można było formować kotlety. Robimy średniej wielkości kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Rozgrzewamy piekarnik. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na niej przygotowane kotlety. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 25 minut. Wyjmujemy blaszkę z piekarnika i przewracamy kotlety na drugą stronę.
Pieczemy przez kolejne 25 minut.
Dosypujemy tyle bułki tartej aby można było formować kotlety. Robimy średniej wielkości kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Rozgrzewamy piekarnik. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na niej przygotowane kotlety. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 25 minut. Wyjmujemy blaszkę z piekarnika i przewracamy kotlety na drugą stronę.
Pieczemy przez kolejne 25 minut.
SylaUla
kuchenny świat