Sposób przygotowania:
Pieczone mielone z pieczarkami i boczkiem
Umyte pieczarki kroimy w plasterki, cebulę obieramy i kroimy w kostkę, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do pieczarek i mieszamy. Do mięsa mielonego dodajemy jajko oraz namoczoną i odciśniętą bułkę, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, dokładnie masę wyrabiamy.
Mięso dzielimy na mniejsze części, na każdą porcję mięsa nakładamy farsz i zlepiamy kotlety. Przygotowane kotlety owijamy plastrami boczki, układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do piekarnika, pieczemy przez 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Upieczone kotlety podajemy z ziemniakami i surówką.
Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do pieczarek i mieszamy. Do mięsa mielonego dodajemy jajko oraz namoczoną i odciśniętą bułkę, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, dokładnie masę wyrabiamy.
Mięso dzielimy na mniejsze części, na każdą porcję mięsa nakładamy farsz i zlepiamy kotlety. Przygotowane kotlety owijamy plastrami boczki, układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do piekarnika, pieczemy przez 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Upieczone kotlety podajemy z ziemniakami i surówką.
SylaUla