agata1722

agata1722

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 518]

pieczone kuleczki mięsne

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

pieczone kuleczki mięsne .

pieczone kuleczki mięsne

Składniki:

pieczone kuleczki mięsne

 

Sposób przygotowania:

pieczone kuleczki mięsne
Mięso i cebulę drobno siekamy, mieszamy z resztą składników i odstawiamy na godzinę. Po tym czasie wyrabiamy rękoma małe kuliste kotleciki, które nadziewamy na szpadki i pieczemy na rożnie lub w piekarniku. Zamiast oregano możemy dodać do masy mięsnej czosnek lub posiekaną zieleninę, ewentualnie mięso przed zmieleniem marynujemy ok. 2 godziny w zalewie winnej ( 1/8 l czerwonego wina, 2 łyżki octu, sól, pieprz liść laurowy, żabek czosnku, przyprawy aromatyczne).