Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Pieczone nadziewane pomidory

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pieczone pomidory z nadzieniem mięsnym to propozycja na smaczny obiad.

Pieczone nadziewane pomidory Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczone nadziewane pomidory

 

Sposób przygotowania:

Pieczone nadziewane pomidory
Pomidory umyć i odciąć z nich "czapeczki". Wyjąć cały środek. Odwrócić otworem na dół, aby dobrze odciekły. FARSZ: fileta pokroić w kostkę i usmażyć razem z drobno pokrojoną cebulą, przestudzić. Dodać pokruszone bułki, natkę pietruszki, wbić jajka. Wszystko przyprawić i wymieszać. Farsz wkładać do pomidorów, dokładnie wypełniając przestrzeń. Przykryć czapeczkami i wstawić do piekarnika. Piec w 180 stopniach przez 40 min. Podawać z sosem np czosnkowym. Smacznego!
Pieczone nadziewane pomidory
Z pomidorów odcinamy czapeczki i wyciągamy cały wodnisty środek.
Pieczone nadziewane pomidory
Do usmażonej cebuli i fileta dodajemy pozostałe składniki farszu.
Pieczone nadziewane pomidory
Farszem wypełniamy dokładnie pomidory i przykrywamy czapeczką