Sposób przygotowania:
Kaczka w porzeczkowym sadziePrzygotowanie kaczki

Kaczkę przygotowałam metodą sous vide. Pierś z kaczki przyprawiłam solą i pieprzem, włożyłam do woreczka do pakowania próżniowego, dodałam tymianek, rozmaryn, pomarańcze i kawałki masła. Woreczki zamknęłam za pomocą zgrzewarki do pakowania próżniowego. Kaczkę gotowałam w urządzeniu do sous vide - temp.57 st.C, 40 minut.
Przygotowanie sosu

W międzyczasie przygotowałam sos. Porzeczki umyłam, pozbawiłam końcówek, włożyłam do garnka, posypałam cukrem, cynamonem, dodałam wino i ocet jabłkowy. Gotowałam 20 minut, mieszając.
Podsmażenie kaczki

Piersi z kaczki wyjęłam z woreczków. Smażyłam na patelni (zaczynałam smażyć na suchej, zimnej patelni, zaczynając od strony ze skórką) po 3-5 minut z każdej strony.
Wykończenie i prezentacja

Kaczkę wyłożyłam na talerze, wyłożyłam sos. Danie podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego!