Jolanta27

Jolanta27

Szef Kuchni
[Przepisów: 70]

Pieczone różności

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pieczone to i owo jest smaczne i pożywne. Można podawać na kolację do pieczywa

Pieczone różności

Składniki:

Pieczone różności

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczone różności
Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i każdy strąk kroimy w ćwiartki. Cukinię myjemy, kroimy w grubsze plasterki. Cebulę obieramy kroimy w ósemki. Kiełbasę kroimy w grubsze plastry podłużne. Kapelusze pieczarek myjemy i osączamy. Blachę smarujemy dokładnie olejem. Rozkładamy na niej warstwę warzyw, na wierzch układamy kiełbasę i znów warstwę warzyw.Każdą warstwę warzyw lekko solimy, posypujemy roztartym czosnkiem i skrapiamy olejem balsamicznym. Wkładamy do piekarnika na 20 minut i pieczemy w temperaturze 200st. Po tym czasie wyciągamy i posypujemy posiekanym koperkiem. Można też przed koperkiem posypać startym serem żółtym. SMACZNEGO