SUPERPRZEPIS

Pieczone świnki pod pierzynką

  • 2
         
ocena: 5/5 głosów: 4
Pieczone świnki pod pierzynką  Więcej zdjęć (4)

Smaczna przekąska dla dużych i małych

Składniki:

Pieczone świnki pod pierzynką

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 4 laski kiełbaski z mięsa wieprzowego
  • 1 jajko
  • ziarno kminku

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczone świnki pod pierzynką
Kiełbaski pokroić na połówki potem połówki pokroić na ćwiartki wzdłuż. Ciasto wyjąć z lodówki i wyjąć z opakowania . Rozwinąć i pokroić na paski ok. 3-4 cm.Kawałki kiełbaski owinąć w kawałki ciasta i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wszystkie pakunki posmarować rozmąconym jajkiem i posypać ziarnem kminku .Kiełbaski wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez ok. minut. Muszą się ładnie zrumienić.
Pieczone świnki pod pierzynką
Zdjęcie przedstawia zawijanie kiełbasek w ciasto francuskie
Pieczone świnki pod pierzynką
Zdjęcie przedstawia przygotowane kiełbaski przed włożeniem do piekarnika
Pieczone świnki pod pierzynką
Etap 3