gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 895]

Pieczone udka w ketchupie z cebulą i szparagami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pieczone udka w ketchupie z cebulą i szparagami, Idelana propozycja obiadowa. Do tego ziemniaczki i obiad gotowy.

Pieczone udka w ketchupie z cebulą i szparagami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pieczone udka w ketchupie z cebulą i szparagami

 

  • 1 kg udek z kurczaka,
  • szklanka pikantnego ketchupu,
  • 300 g szparagów,
  • 1 duża cebula.

Sposób przygotowania:

Pieczone udka w ketchupie z cebulą i szparagami
Udka z kurczaka myjemy i osuszamy. Łączymy ketchup z częsciami kurczaka.

Cebulę kroimy w cienkie plastry.

Szparagi w kostkę około 1,50-2 cm.

Układamy kurczaka na blaszce piekarnikowej, posypujemy cebulą i szparagami.

Pieczemy 45-50 minut w 180 stopniach, pod koniec pieczenia możemy zwiększyć temperatuję do 200 stopni aby skórka się zrumieniała.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Smacznego
Pieczone udka w ketchupie z cebulą i szparagami
Łączymy pikantny ketchup z częsciami kurczaka.
Pieczone udka w ketchupie z cebulą i szparagami
Układamy kurczaka na blaszce piekarnikowej, posypujemy cebulą i szparagami.