SUPERPRZEPIS

Udka pieczone w mango

  • Netka
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3
Udka pieczone w mango Więcej zdjęć (5)

Pyszne mięso z kurczaka pieczone w zalewie z mango, z dodatkiem śmietany oraz majonezu. Udka wyszły bardzo smaczne :)

Składniki:

Udka pieczone w mango

 

Sposób przygotowania:

Udka pieczone w mango
Oczyszczone, umyte udka natrzeć solą, pieprzem , papryką oraz przyprawą curry.

Mango obrać, pokroić na male kawałki, zmiksować blenderem.

Do zmiksowanego mango dodać majonez oraz śmietanę. Wymieszać. Taką mieszanką zalać udka, miskę szczelnie owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na kilka godzin lub całą noc.

Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć udka i polać zalewa z mango, majonezu i śmietany.

Blaszkę wstawić do piekarnika i piec przez około godzinę w 180 C.

Tak przyrządzone udka maja ciekawy, słodko kwaśny smak, Doskonale z frytkami i sałatką :)

Smacznego :)
Udka pieczone w mango
Mieso nacieramy przyprawami, sola, pieprzem, papryka i curry
Udka pieczone w mango
Pokrojone mango miksujemy blenderem na jednolita masę
Udka pieczone w mango
Udka układamy na blaszce, polewamy reszta zalewy
Udka pieczone w mango
Pieczemy na złocisty kolor przez około godzinę