Sposób przygotowania:
Udka pieczone w mango
Oczyszczone, umyte udka natrzeć solą, pieprzem , papryką oraz przyprawą curry.
Mango obrać, pokroić na male kawałki, zmiksować blenderem.
Do zmiksowanego mango dodać majonez oraz śmietanę. Wymieszać. Taką mieszanką zalać udka, miskę szczelnie owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na kilka godzin lub całą noc.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć udka i polać zalewa z mango, majonezu i śmietany.
Blaszkę wstawić do piekarnika i piec przez około godzinę w 180 C.
Tak przyrządzone udka maja ciekawy, słodko kwaśny smak, Doskonale z frytkami i sałatką :)
Smacznego :)
Mango obrać, pokroić na male kawałki, zmiksować blenderem.
Do zmiksowanego mango dodać majonez oraz śmietanę. Wymieszać. Taką mieszanką zalać udka, miskę szczelnie owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na kilka godzin lub całą noc.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć udka i polać zalewa z mango, majonezu i śmietany.
Blaszkę wstawić do piekarnika i piec przez około godzinę w 180 C.
Tak przyrządzone udka maja ciekawy, słodko kwaśny smak, Doskonale z frytkami i sałatką :)
Smacznego :)
skuter5
ciasteczka