Sposób przygotowania:
Kacze udka pieczone na patelni z owocami
Umyte i osuszone udka kacze natrzeć przyprawami, następnie posypać majerankiem.
Odstawić na godzinę do lodówki.
Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na ósemki, łączymy z żurawiną i mieszamy z majerankiem.
Na dobrze rozgrzaną patelnie z dodatkiem niewielkiej ilości oleju wkładamy przygotowane kacze udka i pieczemy na dużym ogniu do momentu podpieczenia, następnie zmniejszamy ogień i pieczemy udka do całkowitej miękkości mięsa obracając co jakiś czas.
Pod koniec pieczenia dodajemy przygotowane wcześniej owoce.
Gotowe, upieczone kacze udka podajemy do drugiego dania.
Odstawić na godzinę do lodówki.
Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na ósemki, łączymy z żurawiną i mieszamy z majerankiem.
Na dobrze rozgrzaną patelnie z dodatkiem niewielkiej ilości oleju wkładamy przygotowane kacze udka i pieczemy na dużym ogniu do momentu podpieczenia, następnie zmniejszamy ogień i pieczemy udka do całkowitej miękkości mięsa obracając co jakiś czas.
Pod koniec pieczenia dodajemy przygotowane wcześniej owoce.
Gotowe, upieczone kacze udka podajemy do drugiego dania.
gusia1000