Sposób przygotowania:
Pieczone ziemniaczki czosnkowo-ziołowe
Ziemniaki obieramy, myjemy, osuszamy. Kroimy w paseczki lub, opcjonalnie, w talarki. Układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia.
Ziemniaki lekko solimy i posypujemy ulubionymi przyprawami, np. przyprawą do ziemniaków, suszonym koperkiem, czosnkiem granulowanym i posiekaną natką pietruszki. Polewamy odrobiną oliwy z oliwek
Ziemniaki wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 st.C, pieczemy ok. 20 minut.
Ziemniaki lekko solimy i posypujemy ulubionymi przyprawami, np. przyprawą do ziemniaków, suszonym koperkiem, czosnkiem granulowanym i posiekaną natką pietruszki. Polewamy odrobiną oliwy z oliwek
Ziemniaki wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 st.C, pieczemy ok. 20 minut.