Sposób przygotowania:
Krokiety z kaszą gryczaną i grzybami
Jajko wymieszać z mlekiem, mąką ,wodą i solą, zmiksować i usmażyć naleśniki tylko z jednej strony . Przygotować farsz do krokietów: grzyby ugotować, a dzień wcześniej namoczyć. Zmiksować i podsmażyć razem z cebulką, dodać ugotowaną i osączoną kaszę gryczaną.
Wymieszać i przyprawić do smaku pieprzem, solą. Naleśniki ułożyć stroną usmażoną do środka i nakładać farsz, zwijać i panierować w jogurcie greckim i sezamie. Smażyć na maśle klarowanym.
Wymieszać i przyprawić do smaku pieprzem, solą. Naleśniki ułożyć stroną usmażoną do środka i nakładać farsz, zwijać i panierować w jogurcie greckim i sezamie. Smażyć na maśle klarowanym.