Sposób przygotowania:
Marhapörkölt czyli gulasz węgierski z wołowinąETAP 1:
1. Mięso wołowe pokrój w grubszą kostkę, oprósz solą, pieprzem i obtocz w mące.
ETAP 2:
2. Cebulę i czosnek drobno posiekaj, zeszklij na oleju, dodaj marchew pokrojoną w grubszą kostkę, mięso i całość dokładnie obsmaż. Następnie wszystko przełóż do garnka, dodaj liście laurowe, ziele angielskie, zalej bulionem wołowym, przykryj pokrywką i duś około 45-50minut.
ETAP 3:
3. Papryki umyj, oczyść, pokrój w grubszą kostkę, a papryczkę chilli drobno posiekaj.
Papryki, papryczkę chilli, passatę pomidorową i papryki w proszku dodaj 15 minut przed końcem duszenia. Gdy warzywa i mięso będą miękkie dopraw solą i pieprzem do smaku.
mocsłodkości