Sposób przygotowania:
Pieczone ziemniaki z cebulą i pieczarkami
Ziemniaki obieramy i myjemy, następnie kroimy w cienkie plasterki. Układamy je w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch ziemniaków posypujemy solą oraz obficie przyprawiamy pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Cebule obieramy i kroimy w plastry, układamy na ziemniakach. Obrane pieczarki kroimy w plastry (ja miałam mrożone) i układamy je na wierzchu ziemniaków z cebulą.
Całość lekko polewamy olejem i wstawiamy blaszkę do piekarnika nagrzanego do 170C na ok. 40 minut (aż ziemniaki będą miękkie).
Pieczone ziemniaki z cebulą i pieczarkami podajemy jako danie na gorąco ze śmietaną lub sosem czosnkowym.
Cebule obieramy i kroimy w plastry, układamy na ziemniakach. Obrane pieczarki kroimy w plastry (ja miałam mrożone) i układamy je na wierzchu ziemniaków z cebulą.
Całość lekko polewamy olejem i wstawiamy blaszkę do piekarnika nagrzanego do 170C na ok. 40 minut (aż ziemniaki będą miękkie).
Pieczone ziemniaki z cebulą i pieczarkami podajemy jako danie na gorąco ze śmietaną lub sosem czosnkowym.
kasia900
Bardzo często przygotowuje tak ziemniaki na obiad, samo zdrowie i jaki smak :)