Sposób przygotowania:
Pieczony filet z kurczaka
Piersi kurczaka umyć, osączyć. Wymieszać olej z musztardą, ketchupem, solą, pieprzem i drobno posiekaną cebulą. Dodać również zioła, majeranek i tymianek, można dodać zioła prowansalskie. Tą marynatą nasmarować piersi z kurczaka
i odstawić do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie wyjąć, przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem. Całość przykryć folią aluminiową wstawić do piekarnika i piec około 40 minut. Wyjąć z piekarnika, ostudzić, pokroić w plastry grubości 1 cm.
i odstawić do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie wyjąć, przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem. Całość przykryć folią aluminiową wstawić do piekarnika i piec około 40 minut. Wyjąć z piekarnika, ostudzić, pokroić w plastry grubości 1 cm.