Sposób przygotowania:
Pieczony morszczuk z sosem koperkowym
Rybę odmrażam. Filety myję a następnie dokładnie przyprawiam. Wkładam do woreczka. Zamykam. Piekę ok 20min w 180 stopniach. Międzyczasie przygotowuję sos.
Do garnka wlewam bulion zagotowuję. Koper myję a następnie drobno siekam. Dodaję do bulionu i gotuję ok 2-3 minut. Następnie doprawiam i dodaję śmietankę. Mieszam. I jeszcze gotuję ok 3 min co jakiś czas mieszając.
Rybę podaję z sosem. Idealnie smakuje również z kaszą kuskus czy ryżem.
Do garnka wlewam bulion zagotowuję. Koper myję a następnie drobno siekam. Dodaję do bulionu i gotuję ok 2-3 minut. Następnie doprawiam i dodaję śmietankę. Mieszam. I jeszcze gotuję ok 3 min co jakiś czas mieszając.
Rybę podaję z sosem. Idealnie smakuje również z kaszą kuskus czy ryżem.