patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 665]

Pieczony morszczuk z sosem koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna ryba pieczona w woreczku do pieczenia z przyprawami. Bez oleju czyli dietetycznie. Podaję z sosrm koperkowym.

Pieczony morszczuk z sosem koperkowym

Składniki:

Pieczony morszczuk z sosem koperkowym

Ryba

  • 4 filety mrożone z morszczuka
  • Przyprawy:
  • Sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka przyprawy do ryby
  • 1 łyżeczka kopru suszonego

Sos koperkowy

  • 250 ml bulionu warzywnego
  • 100 ml Śmietany 18 %
  • 1 pęczek kopru
  • przyprawy :
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pieczony morszczuk z sosem koperkowym
Rybę odmrażam. Filety myję a następnie dokładnie przyprawiam. Wkładam do woreczka. Zamykam. Piekę ok 20min w 180 stopniach. Międzyczasie przygotowuję sos.

Do garnka wlewam bulion zagotowuję. Koper myję a następnie drobno siekam. Dodaję do bulionu i gotuję ok 2-3 minut. Następnie doprawiam i dodaję śmietankę. Mieszam. I jeszcze gotuję ok 3 min co jakiś czas mieszając.

Rybę podaję z sosem. Idealnie smakuje również z kaszą kuskus czy ryżem.