Sposób przygotowania:
Ryż z papryką i selerem naciowym
Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Przesmażyć na oleju. Papryki pokroić w paski, seler w plasterki. Dodać do przesmażonej cebuli. Smażyć razem ok. 5 minut. Dodać ryż wysypany z woreczków. Chwilę razem przesmażyć. Następnie podlać bulionem.
Dusić pod przykryciem, aż ryż wchłonie cały płyn i będzie miękki. Jeśli trzeba należy dolać bulionu. Doprawić do smaku oregano, bazylią, curry, solą i pieprzem.
Można podawać z drobno posiekaną świeżą bazylią.
Dusić pod przykryciem, aż ryż wchłonie cały płyn i będzie miękki. Jeśli trzeba należy dolać bulionu. Doprawić do smaku oregano, bazylią, curry, solą i pieprzem.
Można podawać z drobno posiekaną świeżą bazylią.