luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Książka Kucharska: Dieta proteinowa Luny i Eliss

Morszczuk w marchewce i pieczarkach

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Smacznie i zdrowo .... Duszona rybka .

Morszczuk w marchewce i pieczarkach

Składniki:

Morszczuk w marchewce i pieczarkach

 

  • na 2 osoby
  • tuszki morszczuka po ok 200 gr każda
  • 3-4 marchewki
  • 10 dkg drobnych pieczarek
  • przyprawa do ryb
  • sok z cytryny
  • oliwa
  • sól ziołowa
  • 1 ząbek czosnku

Sposób przygotowania:

Morszczuk w marchewce i pieczarkach
Tuszki ryby oczyścić, posypać solą ziołową, przyprawą do ryb skropić oliwą i sokiem z cytryny i odstawić na ok 2 godziny.
Marchewkę obgotować ok 10 min w osolonym wrzątku.
Rybę przysmażyć na rozgrzanej patelni.. przysypać pokrojoną w krążki marchewką i wcześniej przyrumienionymi pieczarkami oraz drobno posiekanym czosnkiem, podlać ok 200 ml wody lub bulionu warzywnego i dusić ok 10-15 min. Można podać z pieczonymi ziemniaczkami.