Sposób przygotowania:
Roladki marchewkowo-paprykowe z curry
Plastry schabu rozbijamy cienko starając się uzyskać kształt najbardziej zbliżony do prostokąta.
Marchewki ścieramy na tarce o małych oczkach i podsmażamy lekko na patelni z odrobina masła. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę, starty na drobnej tarce żółty ser i doprawiamy curry, bazylią oraz solą i pieprzem. Wszystko razem mieszamy.
Na każdy plaster schabu nakładamy porcję farszu i zawijamy w roladkę. Obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy na rumiano.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego.
Marchewki ścieramy na tarce o małych oczkach i podsmażamy lekko na patelni z odrobina masła. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę, starty na drobnej tarce żółty ser i doprawiamy curry, bazylią oraz solą i pieprzem. Wszystko razem mieszamy.
Na każdy plaster schabu nakładamy porcję farszu i zawijamy w roladkę. Obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy na rumiano.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego.