iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pieczony pstrąg z paprykowym ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Polecam na wiosenny lekki obiadek

Pieczony pstrąg z paprykowym ryżem

Składniki:

Pieczony pstrąg z paprykowym ryżem

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczony pstrąg z paprykowym ryżem
Ryz gotujemy według przepisu na opakowaniu. Paprykę czerwoną wkładamy do piekarnika na ok 1 godzinę i pieczemy ją. Gdy zrobi się brązowa , wyciągamy ją wkładamy do worka zamykamy i zostawiamy. Dzięki temu skórka łatwo zejdzie z warzywa. Obraną paprykę miksujemy z papryką słodką i ostra , doprawiamy solą . Zmiksowaną parkę mieszamy z wcześniej ugotowanym ryżem i serkiem mascarpone. Mieszamy , doprawiamy jeszcze solą. Pstrąga myjemy wyciągamy wnętrzności myjemy solimy z każdej strony i pieczemy w piekarniku ok 20 min. Pstrąga serwujemy z kulkami ryżu. Całość kropimy cytryną i posypujemy szczypiorem.