iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pieczony pstrąg z salsą pomidorową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pieczony pstrąg z salsą pomidorową

Pieczony pstrąg z salsą pomidorową

Składniki:

Pieczony pstrąg z salsą pomidorową

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczony pstrąg z salsą pomidorową
Pstrąga myjemy osuszamy solimy z każdej strony i wstawiamy do piekarnika na ok 15 min. Pieczemy go w 180 stopniach. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy na nim posiekany czosnek. Pomidory myjemy osuszamy. Następnie pomidory kroimy w kawałki i dajemy na masło. Smażymy wszystko kilka chwil. Miksujemy blenderem. Zagotowujemy. Doprawiamy solą , pieprzem ,bazylią i cukrem do smaku. Pstrąga podajemy na ciepło z sosem w osobnej sosjerce. Kawałki mięsa moczymy w sosie.