Sposób przygotowania:
Pieczony udziec z indyczy ze skórką
Mięso opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym, wyciąć kości jeżeli mamy z kością.
Wykrojone mięso można rozbić delikatnie tłuczkiem do mięsa ale nie koniecznie.
Przygotować marynatę z podanych składników i włożyć mięso do marynaty na noc do lodówki. Wyjąć i zrolować, można spiąć wykałaczką. Włożyć do piekarnika w naczyniu żaroodpornym i piec w 170 stopniach około 60 minut. Początkowo przykryć folią aluminiową i 15 minut przed wyjęciem odkryć aby skóra się przypiekła.
Wykrojone mięso można rozbić delikatnie tłuczkiem do mięsa ale nie koniecznie.
Przygotować marynatę z podanych składników i włożyć mięso do marynaty na noc do lodówki. Wyjąć i zrolować, można spiąć wykałaczką. Włożyć do piekarnika w naczyniu żaroodpornym i piec w 170 stopniach około 60 minut. Początkowo przykryć folią aluminiową i 15 minut przed wyjęciem odkryć aby skóra się przypiekła.