kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 583]

Tartinki z pasztetem, wędliną, serem i ogórkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na tartinki - kanapeczki w wersji mini. Kanapeczki na jeden kęs będą idealne na różnego rodzaju przyjęcia.

Tartinki z pasztetem, wędliną, serem i ogórkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Tartinki z pasztetem, wędliną, serem i ogórkiem

 

  • 1/3 bagietki
  • 2 plastry wędliny
  • 1 duży plaster żółtego sera
  • 2 łyżki pasztetu
  • 1 ogórek konserwowy

Sposób przygotowania:

Tartinki z pasztetem, wędliną, serem i ogórkiem
Bagietkę kroimy na 8 części i smarujemy pasztetem. Żółty ser i wędlinę wyjmujemy z opakowania i kroimy na małe kawałeczki.

Ogórka konserwowego wyjmujemy z zalewy i kroimy na odpowiednią długość tartinki.

Na posmarowane pasztetem kromki układamy kolejno : kawałki wędliny, żółtego sera oraz pokrojonego ogórka.
Tartinki z pasztetem, wędliną, serem i ogórkiem
Posmarowane pasztetem kromki bagietki układamy na talerzu.
Tartinki z pasztetem, wędliną, serem i ogórkiem
Na desce kroimy plastry wędliny i żółty ser.
Tartinki z pasztetem, wędliną, serem i ogórkiem
Na posmarowane pasztetem kromki bagietki układamy pokrojoną wędlinę.

Tagi:

kanapki