kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Tartinki z pasztetem, wędliną, serem i ogórkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na tartinki - kanapeczki w wersji mini. Kanapeczki na jeden kęs będą idealne na różnego rodzaju przyjęcia. Polecam.

Tartinki z pasztetem, wędliną, serem i ogórkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tartinki z pasztetem, wędliną, serem i ogórkiem

 

  • 1/3 bagietki
  • 1 duży plaster szynki ( wędlina )
  • 1 duży plaster żółtego sera
  • 2 łyżki pasztetu
  • 1 ogórek konserwowy
  • 4 pomidorki koktajlowe
  • 1 łyżka pokrojonego szczypiorku

Sposób przygotowania:

Tartinki z pasztetem, wędliną, serem i ogórkiem
Bagietkę kroimy na 8 części i smarujemy pasztetem. Żółty ser i wędlinę kroimy na małe kawałeczki. Ogórka wyjmujemy z zalewy i kroimy na odpowiednią długość tartinki. Pomidorki myjemy i osuszamy z wody, kroimy na połówki. Szczypiorek myjemy i osuszamy, kroimy na drobno.
Na posmarowane pasztetem kromki układamy kolejno : kawałki wędliny, żółtego sera, ogórki, pomidorki i posypujemy szczypiorkiem.
Tartinki z pasztetem, wędliną, serem i ogórkiem
Pokrojony żółty ser i szynką na odpowiednią długość.
Tartinki z pasztetem, wędliną, serem i ogórkiem
Pokrojony ogórek konserwowy, pomidorki i szczypiorek.
Tartinki z pasztetem, wędliną, serem i ogórkiem
Na posmarowane pasztetem kanapeczki układamy szynkę i ser.
Tartinki z pasztetem, wędliną, serem i ogórkiem
Następnie układamy pokrojone pomidorki i ogórek.

Tagi:

kanapki