jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Pieczony udziec indyczy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
  • KALORIE: 300
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zdrowe i pyszne mięsko pieczone z indyka które lubię przyrządzać do kanapek. Wiem, że jest bez konserwantów .

Pieczony udziec indyczy Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Pieczony udziec indyczy

 

  • udziec indyczy 1,50 kg
  • miód 1 łyżka
  • przyprawa do indyka 1 łyżeczka
  • musztarda 1łyżeczka
  • papryka ostra 1/2 łyżeczki
  • ząbek czosnku 3 szt.
  • majeranek 1 łyżka
  • pieprz kolorowy 1/ 2łyżeczki
  • sól 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Pieczony udziec indyczy
Udziec z indyka obrać ze skóry i usunąć wszystkie kości jeżeli mamy z kością.

Ponacinać mięso i rozbić delikatnie tłuczkiem do mięsa.

Z przygotowanych składników na marynatę przygotować ją i posmarować mięso, gotowe zwinąć i włożyć pospinane wykałaczkami do lodówki aby się zamarynowało na całą noc.

Następnie wyjąć mięso i włożyć do piekarnika, piec w 190 stopniach około 1 godziny, sprawdzając czy jest upieczone szpikulcem.
Pieczony udziec indyczy
Udziec z indyka pozbawić kości i ponacinać
Pieczony udziec indyczy
mięso można lekko zozbić tłuczkiem do miesa
Pieczony udziec indyczy
Przygotować marynatę i ponakłacać na mięso
Pieczony udziec indyczy
Mięso zwinąć w rulon ściiśle,pospinać wykałaczkami i włożyć do lodówki na noc aby sie zamarynowało
Pieczony udziec indyczy
wyjąć i włożyć do piekarnika
Pieczony udziec indyczy
Upieczone i schłodzone można kroić na kanapki

Tagi:

mięso okazje