Sposób przygotowania:
Pieczony udziec indyczy
Udziec z indyka obrać ze skóry i usunąć wszystkie kości jeżeli mamy z kością.
Ponacinać mięso i rozbić delikatnie tłuczkiem do mięsa.
Z przygotowanych składników na marynatę przygotować ją i posmarować mięso, gotowe zwinąć i włożyć pospinane wykałaczkami do lodówki aby się zamarynowało na całą noc.
Następnie wyjąć mięso i włożyć do piekarnika, piec w 190 stopniach około 1 godziny, sprawdzając czy jest upieczone szpikulcem.
Ponacinać mięso i rozbić delikatnie tłuczkiem do mięsa.
Z przygotowanych składników na marynatę przygotować ją i posmarować mięso, gotowe zwinąć i włożyć pospinane wykałaczkami do lodówki aby się zamarynowało na całą noc.
Następnie wyjąć mięso i włożyć do piekarnika, piec w 190 stopniach około 1 godziny, sprawdzając czy jest upieczone szpikulcem.