Sposób przygotowania:
Pieczony udziec z indyka w marynacie z ketchupemMięso:
![Pieczony udziec z indyka w marynacie z ketchupem Pieczony udziec z indyka w marynacie z ketchupem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pieczony-udziec-z-indyka-w-marynacie-z-ketchupem-542710.jpg)
Udziec umyć, osuszyć i ze środka można wyjąć kość, choć nie jest to obowiązkowe.
Marynata:
![Pieczony udziec z indyka w marynacie z ketchupem Pieczony udziec z indyka w marynacie z ketchupem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pieczony-udziec-z-indyka-w-marynacie-z-ketchupem-542711.jpg)
Czosnek drobno posiekać i następnie wszystkie składniki marynaty dokładnie połączyć.
Marynowanie:
![Pieczony udziec z indyka w marynacie z ketchupem Pieczony udziec z indyka w marynacie z ketchupem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pieczony-udziec-z-indyka-w-marynacie-z-ketchupem-542712.jpg)
Mięso dokładnie pokryć marynatą i tak przygotowane wstawić do lodówki minimum na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Pieczenie:
![Pieczony udziec z indyka w marynacie z ketchupem Pieczony udziec z indyka w marynacie z ketchupem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pieczony-udziec-z-indyka-w-marynacie-z-ketchupem-542713.jpg)
Zamarynowany udziec z liśćmi laurowymi umieścić w worku do pieczenia.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni.
SylaUla
Di bloguje
SylaUla napisał(a):
zbysiowa
mocsłodkości