Sposób przygotowania:
Piegowate muffinki
Jajka ubijamy na puszystą masę. Banany rozgniatamy widelcem. Orzechy drobno siekamy. Czekoladę ścieramy na tarce.
Do jajek dodajemy olej i banany, miksujemy. W oddzielnej misce łączymy składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia, cukier, cukier wanilinowy, sodę, orzechy.
Składniki suche i mokre łączymy, dodajemy czekoladę. Przelewamy ciasto do foremek na muffinki. Pieczemy ok. 20 minut w 200 st.C.
Do jajek dodajemy olej i banany, miksujemy. W oddzielnej misce łączymy składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia, cukier, cukier wanilinowy, sodę, orzechy.
Składniki suche i mokre łączymy, dodajemy czekoladę. Przelewamy ciasto do foremek na muffinki. Pieczemy ok. 20 minut w 200 st.C.