Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1113]

Muffinki migdałowo-orzechowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Proste w przygotowaniu muffinki z nutą migdałowo-orzechową. U nas w domu następnego dnia już nie ma po nich śladu.

Muffinki migdałowo-orzechowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Muffinki migdałowo-orzechowe

 

Sposób przygotowania:

Muffinki migdałowo-orzechowe
Do miski wsypujemy mąkę, mąkę ziemniaczaną, sodę oraz proszek do pieczenia i mieszamy łyżką.

Mikserem ucieramy jajka z cukrem i cukrem waniliowym.

Powoli dolewamy olej i mleko cały czas miksując. Rozdrabniamy orzechy laskowe w rozdrabniaczu.

Wlewamy składniki mokre do suchych i mieszamy krótko, tylko do połączenia się składników.

Dodajemy orzechy. Nakładamy ciasto do formy wyłożonej papilotkami.

Pieczemy muffinki przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Muffinki migdałowo-orzechowe
Do miski wsypujemy mąkę, mąkę ziemniaczaną, sodę oraz proszek do pieczenia i mieszamy łyżką.
Muffinki migdałowo-orzechowe
Mikserem ucieramy jajka z cukrem i cukrem waniliowym. Powoli dolewamy olej i mleko cały czas miksując.
Muffinki migdałowo-orzechowe
Wlewamy składniki mokre do suchych i mieszamy krótko, tylko do połączenia się składników. Dodajemy orzechy.
Muffinki migdałowo-orzechowe
Pieczemy muffinki przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.