Sposób przygotowania:
Muffinki migdałowo-orzechowe
Do miski wsypujemy mąkę, mąkę ziemniaczaną, sodę oraz proszek do pieczenia i mieszamy łyżką.
Mikserem ucieramy jajka z cukrem i cukrem waniliowym.
Powoli dolewamy olej i mleko cały czas miksując. Rozdrabniamy orzechy laskowe w rozdrabniaczu.
Wlewamy składniki mokre do suchych i mieszamy krótko, tylko do połączenia się składników.
Dodajemy orzechy. Nakładamy ciasto do formy wyłożonej papilotkami.
Pieczemy muffinki przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Mikserem ucieramy jajka z cukrem i cukrem waniliowym.
Powoli dolewamy olej i mleko cały czas miksując. Rozdrabniamy orzechy laskowe w rozdrabniaczu.
Wlewamy składniki mokre do suchych i mieszamy krótko, tylko do połączenia się składników.
Dodajemy orzechy. Nakładamy ciasto do formy wyłożonej papilotkami.
Pieczemy muffinki przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.