Sposób przygotowania:
Babeczki z masą kajmakową
Przesianą mąkę i cukier puder posiekać z zimnym masłem, dodać żółtka i śmietanę. Szybko wyrobić ciasto i schować do lodówki na godzinę.
Po tym czasie rozwałkować na grubość ok 1/2 cm. Szklanką wycinać kółka i wspiąć nimi foremki wysmarowane masłem. Piec około 15 minut w temp 180 st.
Ciepłe masło utrzeć aź będzie puszyste. Następnie dodawać po łyżce kajmaku i miksować.
Masą wypełnić wystudzone babeczki. Udekorować jajeczka mi z czekolady.
Smacznego.
Po tym czasie rozwałkować na grubość ok 1/2 cm. Szklanką wycinać kółka i wspiąć nimi foremki wysmarowane masłem. Piec około 15 minut w temp 180 st.
Ciepłe masło utrzeć aź będzie puszyste. Następnie dodawać po łyżce kajmaku i miksować.
Masą wypełnić wystudzone babeczki. Udekorować jajeczka mi z czekolady.
Smacznego.