Piegus

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać miękką margarynę, mąkę wymieszaną z proszkiem do

Piegus

Składniki:

Piegus

 

  • 5 jajek,
  • 25 dag margaryny,
  • 1 szklanka cukru,
  • 3 łyżki suchego maku,
  • 2 szklanki mąki,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia.

Sposób przygotowania:

Piegus
Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać miękką margarynę, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, ubić mikserem. Na koniec dodać pianę z białek i mak, delikatnie lecz dokładnie wymieszać drewnianą łyżką.

Ciasto piec w średniej wielkości tortownicy lub keksówce około 60 minut. Po wystudzeniu ciasto udekorować według uznania.

Tagi:

jajko jajka mak