Halina07

Halina07

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 82]

Piegus

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Szybkie i łatwe ciasto na każdy dzień.

Piegus

Składniki:

Piegus

 

  • 1 szkl mąki pszennej
  • 1 szkl maku
  • 1 szkl cukru
  • 1 szkl białek
  • 1 margrynę
  • 1 olejek rumowy
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Piegus
Margarynę stopić w garnuszku i ostudzić. Białka ubić na sztywno. Dodać resztę składników- margarynę na końcu. Piec ok.35 minut w temp.170 st.C. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.

Tagi:

mak