Sposób przygotowania:
Piegus
Złótka odzielic od białek.Białka ubic z cukremna sztywna piane dodac zółtka i wymieszac.Wsypac przesiana make przenna i ziemniaczana dodac mak delikatnie i dokładnie wymieszac.Podłuzna forme wyłozyc papierem do pieczenia wlac ciato wyrównac wierzch.Piec 30 minut w temp.200*C Ostudzic.Brzoskwinie osaczyc z zalewy.Połowe owoców pokroic w kotke reszete na plasterki.Zelatynenamoczyc w małej ilosci wody rozpuscic na małym ogniu.Schłodzona smietane ubic z cukrem pudrem i smietan-fiksem.Krempodzielic na pół jedna czesc włozyc do lodówki.Do pozostałej dodac rozpuszczna zelatyne i pokrojone w kostke brzoskwinie delikatnie i dokładnie wymieszac.Ciasto przekroic na pół.Posmarowac kremem z brzoskwiniami przykryc drugim ciastem włożyc na godzine do lodówki.Wyjac udekorowac pozostałą smietana i plasterkami brzoskwin.