krysia12

krysia12

Szef Kuchni
[Przepisów: 22]

Piegus

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

badzo dobry polecam bardzo

Piegus

Składniki:

Piegus

 

  • ziemniaczanej puszka brzoskwin 700ml smietanki 30% 3 łyzki cukru pudru łyzka zelatyny 3 smietan-fiksy

Sposób przygotowania:

Piegus
Złótka odzielic od białek.Białka ubic z cukremna sztywna piane dodac zółtka i wymieszac.Wsypac przesiana make przenna i ziemniaczana dodac mak delikatnie i dokładnie wymieszac.Podłuzna forme wyłozyc papierem do pieczenia wlac ciato wyrównac wierzch.Piec 30 minut w temp.200*C Ostudzic.Brzoskwinie osaczyc z zalewy.Połowe owoców pokroic w kotke reszete na plasterki.Zelatynenamoczyc w małej ilosci wody rozpuscic na małym ogniu.Schłodzona smietane ubic z cukrem pudrem i smietan-fiksem.Krempodzielic na pół jedna czesc włozyc do lodówki.Do pozostałej dodac rozpuszczna zelatyne i pokrojone w kostke brzoskwinie delikatnie i dokładnie wymieszac.Ciasto przekroic na pół.Posmarowac kremem z brzoskwiniami przykryc drugim ciastem włożyc na godzine do lodówki.Wyjac udekorowac pozostałą smietana i plasterkami brzoskwin.

Tagi:

jajko jajka mak