Sposób przygotowania:
Piegusek
Miękką Kasię zmiksuj z cukrem i żółtkami. Białka ubij na sztywną pianę. Mąkę wymieszaj z proszkiem i makiem. Masę żółtkową połącz delikatnie z pianą z białek i mąką z makiem.
Z orzechów wybierz 12 najładniejszych połówek. Resztę posiekaj i dodaj do do wysmarowanej Kasią i posypanej bułką tartą tortownicy. Piecz w 180 st. około 40 minut.
Ostudzonego pieguska udekoruj połówkami orzechów, przyklejając je do ciasta na polewą czekoladową i posyp ciasto cukrem pudrem.
Z orzechów wybierz 12 najładniejszych połówek. Resztę posiekaj i dodaj do do wysmarowanej Kasią i posypanej bułką tartą tortownicy. Piecz w 180 st. około 40 minut.
Ostudzonego pieguska udekoruj połówkami orzechów, przyklejając je do ciasta na polewą czekoladową i posyp ciasto cukrem pudrem.