Sposób przygotowania:
Pieguski z czekoladą i orzechami
Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Do masy maślanej dodajemy stopniowo jajka i wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia – miksujemy do momentu połączenia wszystkich składników. Powstanie gęste, klejące się ciasto. Dodajemy do niego pokrojone drobno czekolady i orzechy i mieszamy wszystko starannie łyżką.
Lekko wilgotnymi dłońmi lub łyżką nabieramy porcję ciasta wielkości orzecha włoskiego lekko spłaszczamy w rękach i układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej pergaminem ( ciasta rosną więc układamy je niezbyt blisko siebie ).
Ciastka wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy je 12-16 minut. Upieczone ciastka przekładamy na kratkę i zostawiamy do wystygnięcia. Najlepiej smakują ze szklanką mleka lun kakao.
Lekko wilgotnymi dłońmi lub łyżką nabieramy porcję ciasta wielkości orzecha włoskiego lekko spłaszczamy w rękach i układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej pergaminem ( ciasta rosną więc układamy je niezbyt blisko siebie ).
Ciastka wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy je 12-16 minut. Upieczone ciastka przekładamy na kratkę i zostawiamy do wystygnięcia. Najlepiej smakują ze szklanką mleka lun kakao.