Sposób przygotowania:
Pieguski z czekoladą i orzechami
Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Do masy maślanej dodajemy stopniowo jajka i wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia – miksujemy do momentu połączenia wszystkich składników. Powstanie gęste, klejące się ciasto. Dodajemy do niego pokrojone drobno czekolady i orzechy i mieszamy wszystko starannie łyżką.
Lekko wilgotnymi dłońmi lub łyżką nabieramy porcję ciasta wielkości orzecha włoskiego lekko spłaszczamy w rękach i układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej pergaminem ( ciasta rosną więc układamy je niezbyt blisko siebie ).
Ciastka wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy je 12-16 minut. Upieczone ciastka przekładamy na kratkę i zostawiamy do wystygnięcia. Najlepiej smakują ze szklanką mleka lun kakao.
Lekko wilgotnymi dłońmi lub łyżką nabieramy porcję ciasta wielkości orzecha włoskiego lekko spłaszczamy w rękach i układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej pergaminem ( ciasta rosną więc układamy je niezbyt blisko siebie ).
Ciastka wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy je 12-16 minut. Upieczone ciastka przekładamy na kratkę i zostawiamy do wystygnięcia. Najlepiej smakują ze szklanką mleka lun kakao.
![Pieguski z czekoladą i orzechami Pieguski z czekoladą i orzechami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieguski-z-czekolada-i-orzechami-387970.jpg)
![Pieguski z czekoladą i orzechami Pieguski z czekoladą i orzechami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieguski-z-czekolada-i-orzechami-387971.jpg)
![Pieguski z czekoladą i orzechami Pieguski z czekoladą i orzechami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieguski-z-czekolada-i-orzechami-387972.jpg)
![Pieguski z czekoladą i orzechami Pieguski z czekoladą i orzechami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieguski-z-czekolada-i-orzechami-387973.jpg)