Sposób przygotowania:
Pieguski z orzechami i czekoladą
Czekoladę i orzechy posiekać. Mąkę wymieszać z sodą i proszkiem do pieczenia. Masło z cukrem utrzeć na puszystą masę, dodać jajko, zmiksować. Następnie wsypać mąkę, szczyptę soli, orzechy i czekoladę, wymieszać. Formować kuleczki, lekko spłaszczyć, ułożyć pozostawiając odstępy na przygotowanej blaszce. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 15 minut.
![Pieguski z orzechami i czekoladą Pieguski z orzechami i czekoladą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieguski-z-orzechami-i-czekolada-302937.jpg)
![Pieguski z orzechami i czekoladą Pieguski z orzechami i czekoladą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieguski-z-orzechami-i-czekolada-302938.jpg)
![Pieguski z orzechami i czekoladą Pieguski z orzechami i czekoladą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieguski-z-orzechami-i-czekolada-302939.jpg)
![Pieguski z orzechami i czekoladą Pieguski z orzechami i czekoladą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieguski-z-orzechami-i-czekolada-302940.jpg)