Sposób przygotowania:
Ciasto bananowe dla leniwych
Banany umyć, obrać ze skórki, rozgnieść widelcem z ksylitolem. Dodać mąkę przesianą z sodą oczyszczoną, wymieszać. Dodać całe jajko, ponownie wymieszać (nie ucierać). Dodać olej i bakalie, wymieszać krótko łyżką.
Masę przełożyć do wyłożonej papierem foremki (17x8 cm) i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 45-50 minut w temperaturze 180 stopni (160 z termo obiegiem).
Upieczone ciasto wyjąć razem z papierem z foremki, po kilku minutach zdjąć papier i dostudzić ciasto na kratce kuchennej. I
nspiracją dla tego ciasta był przepis z bloga Mała cukierenka.
Masę przełożyć do wyłożonej papierem foremki (17x8 cm) i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 45-50 minut w temperaturze 180 stopni (160 z termo obiegiem).
Upieczone ciasto wyjąć razem z papierem z foremki, po kilku minutach zdjąć papier i dostudzić ciasto na kratce kuchennej. I
nspiracją dla tego ciasta był przepis z bloga Mała cukierenka.
iziona
edytaha
Dziękuję Iwonko :)
SylaUla
edytaha
I taki dokładnie jest, proponuję wypróbować przepis :)
Weronika91
edytaha
Hihi, to zupełnie jak ja :)
Ciasto jest rzeczywiście wilgotne, nawet trzeciego dnia. Wszystko dzięki bananom :)