Sposób przygotowania:
Ciasto bananowe dla leniwych
Banany umyć, obrać ze skórki, rozgnieść widelcem z ksylitolem. Dodać mąkę przesianą z sodą oczyszczoną, wymieszać. Dodać całe jajko, ponownie wymieszać (nie ucierać). Dodać olej i bakalie, wymieszać krótko łyżką.
Masę przełożyć do wyłożonej papierem foremki (17x8 cm) i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 45-50 minut w temperaturze 180 stopni (160 z termo obiegiem).
Upieczone ciasto wyjąć razem z papierem z foremki, po kilku minutach zdjąć papier i dostudzić ciasto na kratce kuchennej. I
nspiracją dla tego ciasta był przepis z bloga Mała cukierenka.
Masę przełożyć do wyłożonej papierem foremki (17x8 cm) i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 45-50 minut w temperaturze 180 stopni (160 z termo obiegiem).
Upieczone ciasto wyjąć razem z papierem z foremki, po kilku minutach zdjąć papier i dostudzić ciasto na kratce kuchennej. I
nspiracją dla tego ciasta był przepis z bloga Mała cukierenka.
![Ciasto bananowe dla leniwych Ciasto bananowe dla leniwych](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-bananowe-dla-leniwych-419859.jpg)
![Ciasto bananowe dla leniwych Ciasto bananowe dla leniwych](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-bananowe-dla-leniwych-419860.jpg)
![Ciasto bananowe dla leniwych Ciasto bananowe dla leniwych](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-bananowe-dla-leniwych-419861.jpg)
![Ciasto bananowe dla leniwych Ciasto bananowe dla leniwych](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-bananowe-dla-leniwych-419862.jpg)
![Ciasto bananowe dla leniwych Ciasto bananowe dla leniwych](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-bananowe-dla-leniwych-419863.jpg)
![Ciasto bananowe dla leniwych Ciasto bananowe dla leniwych](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-bananowe-dla-leniwych-419867.jpg)
![Ciasto bananowe dla leniwych Ciasto bananowe dla leniwych](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-bananowe-dla-leniwych-419868.jpg)
iziona
edytaha
Dziękuję Iwonko :)
SylaUla
edytaha
I taki dokładnie jest, proponuję wypróbować przepis :)
Weronika91
edytaha
Hihi, to zupełnie jak ja :)
Ciasto jest rzeczywiście wilgotne, nawet trzeciego dnia. Wszystko dzięki bananom :)