Sposób przygotowania:
Bułeczki maślane z jabłkiemI
1. Jabłka obieram, kroję w kostkę, przekładam do rondelka, wsypuję dwie łyżki cukru i gotuję do chwili, aż zrobią się miękkie. Następnie dosypuję cynamon, mieszam.
II
2.	Jajka wbijam do miseczki, wlewam mleko, wsypuję jedną łyżkę cukru i za pomocą trzepaczki, roztrzepuję jajka.
3.	Bułki przecinam w poprzek na połowę, każdą połówkę moczę w masie jajecznej.
4.	Dolne części bułki układam na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia.
III
5.	Na każdą bułkę nakładam masę z jabłek i przykrywam górną częścią bułek.
6.	Bułki zapiekam w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 180°C.
IV
7.	Po upieczeniu bułki studzę i polewam sosem czekoladowym.
8.	Bułki gotowe.
9.	Smacznego