Sposób przygotowania:
Ciasto bananowe z adwokatem
Biszkopt jasny: Białka ubijamy wraz z cukrem na sztywna pianę. Następnie do piany wlewamy żółtka i mieszamy. Później wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia mieszamy. Dajemy na formę 25/36 i pieczemy w 180 stopniach do 20 minut.
Masa bananowa: Większą część soku bananowego zagotowujemy w pozostałym mieszamy budynie w proszku i wlewamy na gotujący się sok. Gotujemy do gęstości.
Ciepłą masę dajemy na biszkopt i układamy na niej ciastka herbatnikiem na sok.
Galaretki rozpuszczamy we wrzątku i gdy będą zaczynały tężeć wykładamy na ciastka.
Masa bananowa: Większą część soku bananowego zagotowujemy w pozostałym mieszamy budynie w proszku i wlewamy na gotujący się sok. Gotujemy do gęstości.
Ciepłą masę dajemy na biszkopt i układamy na niej ciastka herbatnikiem na sok.
Galaretki rozpuszczamy we wrzątku i gdy będą zaczynały tężeć wykładamy na ciastka.